Stappenplan - Introductie

Stap voor stap aan de slag met Normity

Normity - Logo - Normity

Van harte welkom bij Normity. Wat ontzettend leuk dat je Normity wilt gaan gebruiken! We willen het graag zo eenvoudig mogelijk voor je maken. Maar normeringen zijn soms best complex. En dus kun je soms wel een beetje hulp gebruiken. Zeker als je voor het eerst met Normity gaat werken. Daarvoor hebben we dit stappenplan gemaakt. Stap voor stap helpen we je door de belangrijkste onderdelen! Eerst maar eens even de 'basics'...

Normity

Normity is een informatiesysteem, waarin je alles omtrent normeringen en certificeringen voor je organisatie vastlegt. Denk bijvoorbeeld aan de normen zelf, de toepasselijkheid, de acties en taken die daarbij horen, de bewijslast en nog veel meer. Omdat het allemaal in Normity is opgeslagen, heb je altijd direct overzicht. Je audits worden daarmee ook een stuk eenvoudiger. En het risico op fouten juist veel kleiner.

Normity ondersteunt meerdere normen. En iedere maand voegen we wel weer nieuwe normen toe. Wel zo handig, want het betekent dat je als klant van Normity ook nieuwe normen kunt gaan ondersteunen. En mochten we een van jouw normen nog niet hebben, dan voegen we die graag voor je toe! Normity is volledig online. Wel zo makkelijk. Dat betekent ook dat je overal met een internetverbinding ook Normity kunt gebruiken. Natuurlijk hebben we Normity veilig gemaakt. Met verschillende functies, bijvoorbeeld beperken op IP adressen en twee factor authenticatie.

Je bepaalt in principe zelf wat je in Normity wilt gaan vastleggen en wat niet. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het overzicht met bedrijfsmiddelen in eerste instantie nog niet in Normity op te nemen. Geen probleem. Op die manier kun je rustig beginnen en langzaam maar zeker steeds completer worden. Iedere gebruiker die je toegang geeft tot Normity heeft zijn eigen rechten. Op die manier kun je goed vastleggen wie wat mag zien.

Begrippen

Een paar begrippen zijn belangrijk om te onthouden. Deze begrippen komen vaak terug in deze handleiding. En in Normity zelf ook natuurlijk. Het is daarom belangrijk om deze te kennen. Lees ze hieronder even goed door. In het vervolg van de handleiding wordt het dan verder duidelijk.

module Een module is een functioneel onderdeel van Normity. Bijvoorbeeld het onderdeel Risico's, Belanghebbenden, Taken, Acties etc. Je bepaalt als klant zelf welke modules je wilt inzetten.
actie Een activiteit die je uitvoert om beter te voldoen aan de normering. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een sleutelkast of het opstellen van een beleidsdocument.
document Een document is een bestand dat je aan Normity toevoegt. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een Worddocument met daarin een procedure, of een screenshot van de wachtwoordinstellingen.
taak Een taak lijkt op een actie. Het belangrijkste verschil is dat een actie eenmalig is, en een taak repeterend. Denk aan het jaarlijks uitvoeren van leverancierovereenkomsten.
moment Een moment is een individuele uitvoering van een taak. Stel dat je een taak hebt, waarbij je ieder kwartaal met de directie overlegt. In dat geval heeft deze taak dus 4 momenten per jaar.
dossier Een dossier is een verzameling van documenten, URL's en andere informatiebronnen die horen bij een taak. In de meeste gevallen zijn deze bedoeld om aan te tonen dat de taak is uitgevoerd.

Zo, dat was het formele deel. Tijd om echt aan de slag te gaan! Klik hieronder op de link om naar de volgende pagina van deze handleiding te gaan. Je kunt natuurlijk ook het rechtermenu van deze handleiding gebruiken om naar de volgende pagina te gaan.

Inhoud

We raden nieuwe gebruikers aan om het stappenplan stap voor stap door te nemen. Maar natuurlijk kun je ook meteen naar een pagina springen!

 1. Introductie
 2. Modules
 3. Instellingen
 4. Toepasselijkheid
 5. Basisinformatie
 6. Importeren
 7. Gebruikers
 8. Organisatie
 9. Documenten
 10. Taken
 11. Acties
 12. Verbeterregister
 13. Incidenten
 14. Risicoanalyses
 15. Bewijslast
 16. Privacy
 17. Vragenlijsten
 18. Intranet
 19. CO2-prestatieladder
 20. Templateshop
 21. Tenslotte

Hulp nodig?

Kom je er toch niet helemaal uit? Geen probleem. Ons team staat voor je klaar om je te helpen.

Telefoon
085 - 00 46 605

E-mail
hallo@normity.nl