FAQ

Ofwel in mooi Nederlands: veel gestelde vragen. Met natuurlijk de bijbehorende antwoorden.

Algemeen

Algemene vragen over Normity

8 antwoorden

Leuk dat je overweegt om samen met ons te gaan werken! Wij zijn altijd op zoek naar partners met hoogwaardige dienstverlening. Werkzaam in de mooie wereld van kwaliteit, normering en certificering. We mogen al een aantal mooie organisaties tot ons partnernetwerk rekenen, maar we staan altijd open voor een kennismaking. Neem contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek. Hopelijk tot snel!

Jazeker. Als je plannen hebt om Normity onder je eigen naam te gaan voeren, dan gaan we graag het gesprek met je aan. Misschien heb je plannen voor een kwaliteitssysteem voor een specifieke norm of voor een specifieke branch. Allemaal plannen die wij uistekend kunnen faciliteren. Neem contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek."

Zeg 't maar, ondersteuning zit in ons DNA! Wij en onze partners kunnen je helpen met het inrichten van Normity en het verder opzetten van je managementsysteem. Daarnaast bieden we aanvullende contact. Bijvoorbeeld als intern auditor of voor het uitvoeren van een pentest. En uiteraard krijg je als klant van Normity altijd de beste, persoonlijke support die er is.

Hier is moeilijk antwoord op te geven zonder aanvullende informatie. Er zijn nogal wat variabelen. Bijvoorbeeld om welke certificering het gaat, in welke sector je actief bent, hoe groot je organisatie is en hoeveel je zelf al gedaan hebt. Vaak zitten de kosten niet echt in de certificering zelf, maar meer in het opzetten en onderhouden van een managementsysteem. Met wat meer informatie kunnen we je een beter beeld geven. Neem gerust contact op. Normity zelf is overigens zeker niet duur, zie onze prijzen!

Normity is geschikt voor iedere organisatie in iedere sector. Klein, groot, Normity schaalt mee met jouw organisatie. We ondersteunen bovendien alle normen. Er zijn natuurlijk wel sectoren waar wij ons in thuis voelen. Bijvoorbeeld in de zorg, overheden, industrie en zakelijke dienstverlening. Bijvoorbeeld bij laboratoria, marktonderzoeksbureau's en ICT leveranciers. We hebben hier zelfs een aparte pagina aan gewijd.

We kunnen het ons voorstellen. Een nieuw systeem. Dan is het fijn om het eerst uit te proberen. Normity heeft een 30 dagen versie. Geen verplichtingen, gewoon in alle rust Normity uitproberen. Wil je Normity vrijblijvend proberen, laat het ons weten. Dan helpen wij je even op weg. Neem contact met ons op en we gaan voor je aan de slag!

Zoals je misschien al weet is Normity een zogenaamde SaaS oplossing. Dat betekent dat jij geen zorgen hoeft te hebben over een eigen infrastructuur: wij zorgen daar voor! Mocht je nu toch Normity op je eigen netwerk willen, dan kan dit. Daarvoor moeten we natuurlijk wel een paar extra stappen zetten. Neem even contact met ons op, en we bespreken de mogelijkheden!

Een aantal normen is gratis. Maar bekende normen als ISO 9001 en de ISO 27001 moeten gekocht worden. Dit zijn betaalde normen. Deze worden op het naam van de organisatie gezet. Normity gaat ervan uit dat de gebruiker zelf de norm aanschaft. De normen zelf zitten al wel volledig in Normity, dus je kunt wel meteen aan de slag.

Functionaliteit

Vragen over Normity functionaliteit

11 antwoorden

Jazeker. Wij zijn er trots op dat wij iedere norm ondersteunen. Inmiddels hebben we al een indrukwekkende lijst met normen die wij ondersteunen. Maar er kan er altijd eentje bij. Laat het ons dus vooral weten als je een norm hebt die nog niet in onze lijst is opgenomen. Oh, en hadden we al gezegd dat we de norm gratis toevoegen?

Mits goed gebruikt, kunnen templates zeker een meerwaarde bieden. Het kan je helpen om niets over het hoofd te zien. Tegelijkertijd zijn templates zeker geen makkelijke vervanging van een goed managementsysteem. Normity biedt wel templates aan. Wij noemen dat plugins. We hebben deze al voor ISO 27001, ISO 9001 en HKZ. En we breiden dit steeds verder uit. Overigens kun je ook een kijkje nemen op ISOTemplates, die wij (mede) beheren.

Als één van de weinige kwaliteitsmanagementsystemen is Normity volledig meertalig. Ideaal wanneer je werkt in een omgeving met meerdere nationaliteiten, of wanneer jouw organisatie vestigingen in het buitenland heeft. Normity is opgezet om alle talen te kunnen ondersteunen. Onze standaardtalen zijn Nederlands en Engels. Deze zijn door en voor iedere gebruiker zelf in te stellen. Andere talen zoals Duits en Frans zijn op aanvraag beschikbaar.

Het korte antwoord: jazeker! Normity heeft nogal wat mogelijkheden om data te importeren. Het grote voordeel is dat het overstappen van een ander kwaliteitsmanagementsysteem supereenvoudig is. Normity biedt import mogelijkheden voor onder andere documenten, gebruikers, applicaties en incidenten. Daarnaast biedt Normity verschillende koppelingen. Ideaal dus als je snel veel informatie wilt toevoegen aan Normity.

Normity biedt uitgebreide mogelijkheden om data vanuit Normity te exporteren. Bijvoorbeeld naar Excel. Op verschillende plekken in Normity kun je de data exporteren. Bijvoorbeeld de zogenaamde VVT (de Verklaring Van Toepasselijkheid). Maar ook van bijvoorbeeld incidenten, documenten, applicaties, bedrijfsmiddelen etc. Sowieso blijft alle data die jij invoert in Normity jouw eigendom. Bij een eventueel vertrek helpen wij jou natuurlijk om al jouw data voor jou beschikbaar te maken buiten Normity.

Normity onderscheidt kerngebruikers en specialisten. Kerngebruikers zijn de mensen die vaak met Normity werken en hiervoor veel rechten nodig hebben. Specialisten voor bepaalde specifieke taken uit, zoals bijvoorbeeld het melden van incidenten, het voeren van een privacy-administratie of het beoordelen van documenten. Specialisten hebben logischerwijs minder rechten nodig dan kerngebruikers. Tot 11 rechten ben je in Normity een specialist, daarboven een kerngebruiker. Ons prijsmodel is mede gebaseerd op dit onderscheid.

Maandelijks wordt nieuwe functionaliteit aan Normity toegevoegd. Grotendeels op basis van de input van onze klanten. Ook jouw input wordt gewaardeerd. Mis je dus iets of kan iets handiger, gewoon ons laten weten. Stuur hiervoor een bericht aan hallo@normity.nl of gebruik ons contactformulier. We gaan met je verzoek aan de slag.

Iedere klant krijgt in Normity zijn eigen omgeving en dus ook eigen URL. Wel zo veilig. En wij zijn - net als jij - gek op veilig! Is jouw klantnaam bijvoorbeeld Morloff, dan ziet jouw URL om in te loggen er als volgt uit: https://morloff.normity.nl.

Kan gebeuren, geen probleem. Waarschijnlijk zijn er één of meerdere personen in jouw organisatie die de actieve gebruikers van Normity beheren. De zogenaamde kerngebruikers. Vraag één van deze personen om jouw account te resetten. Je ontvangt dan meteen een mailtje op het gekoppelde mailadres om opnieuw je wachtwoord op te geven.

Heb je een aanvraag gekregen van een gebruiker die zijn inlog is vergeten? Je kunt dan eenvoudig zijn account resetten. Daarvoor moet je natuurlijk wel voldoende rechten hebben in Normity! Heb je dat, doorloop dan de volgende stappen:

  • Log in in jouw klantomgeving
  • Klik in het hoofdmenu op 'Beheer'
  • Klik in het submenu op 'Gebruikers'
  • Selecteer de betreffende gebruiker
  • Klik onderaan op de knop 'Reset gebruiker'
  • Klik in de popup op de knop 'Reset'

De gebruiker ontvangt meteen een mailtje om opnieuw in te loggen. Hij ontvangt deze op het mailadres wat in Normity is opgegeven.

Heb je een tekstveld, dan kun je in veel gevallen de tekst opmaken naar eigen smaak. Bijvoorbeeld door tekst van een kleur te voorzien, tabellen toe te voegen, tekst in te laten springen etc. Maar je kunt in Normity ook afbeeldingen toevoegen aan deze teksten. Enige voorwaarde is dat de afbeelding al via het internet beschikbaar is. Dit doe je als volgt:

  • Kopieer de URL van de afbeelding
  • Klik met de muis in het tekstveld
  • Plak nu de URL in de tekst
  • De afbeelding is nu direct zichtbaar

Techniek

Meer technische vragen

4 antwoorden

Je data wordt veilig opgeslagen op een virtuele infrastructuur die in Nederland is gesitueerd (met meerdere uitwijkmogelijkheden, allen in de Europese Unie). Wij onderhouden nauwe contacten met onze leveranciers om jou altijd de meest veilige oplossing te kunnen bieden. Wanneer je Normity draait on premise, wordt ook de data zelf opgeslagen on premise.

Nog niet, maar als je hierin geïnteresseerd bent, dan horen we dat graag! Vul ons contactformulier in of stuur een mailtje naar hallo@normity.nl.

Nou en of! Normity is gemaakt om te draaien op pc's, tablets en mobiele telefoons.

Voor de grafieken maken wij gebruik van een externe plugin. Deze werkt geweldig, alleen bevat deze plugin op dit moment nog een vervelende bug. Daarbij verspringen de grafieken soms, wanneer het zoom percentage van jouw browser niet op 100% staat. Nu staat bij de meeste gebruikers dit percentage al op 100%. Mochten de grafieken bij jou verspringen, zet dan als tijdelijke workaround het zoom percentage van jouw browser terug op 100%.

Functionaliteit

Normity - Icoon - Clipboard

Documentbeheer

Al je documenten op één plek. Inclusief zaken als versiebeheer, workflow, previews en relaties tussen documenten.

Normity - Icoon - Activiteit

Rapportages

Altijd op de hoogte? Normity biedt rapportages voor onder andere voortgang, monitoring, acties en doeltreffendheid.

Normity - Icoon - Diamant

Risico-analyses

Alles wat je nodig hebt voor risico-analyses, waaronder dreigingsmodellen, voortgang, classificaties en veel meer.

Normity - Icoon - Gebouw

Organisatie

Leg je organisatie vast in Normity: bedrijfsmiddelen, applicaties, alles leg je eenvoudig vast!

Normity - Icoon - Bug

Incidentbeheer

Houd controle op incidenten. Normity ondersteunt je hierbij, van constatering en inschatting tot afhandeling.

Normity - Icoon - Vingerafdruk

AVG module

Normity bevat een complete AVG module met zaken als incidenten, verzoeken van betrokkenen en verwerkers.

Landmerc
Panteia
Apleona
Intermarc
Ecoloss
Parell