Stappenplan - Tenslotte

Stap voor stap aan de slag met Normity

Normity - Logo - Normity

Afsluitend willen we je in dit stappenplan graag nog wat tips meegeven. Tips die het gebruik van Normity nog eenvoudiger maken. Hopelijk kun je je voordeel doen met deze tips!


 1. Neem je een nieuw onderdeel van Normity (bijvoorbeeld bedrijfsmiddelen) in gebruik, dan horen daar bijna altijd wel één of meerdere taken bij. Bijvoorbeeld het jaarlijks nalopen op compleetheid of het jaarlijks doorrekenen van de gemaakte onderhoudskosten.


 1. Heb je een nieuwe taak aangemaakt? Dan hoort daar bijna altijd wel een procedure en een template bij. Eén procedure waarin je vastlegt hoe je de taak uitvoert en één template om de resultaten in vast te leggen. Dubbel handig wanneer je ooit je werk moet overdragen.


 1. Heb je een informatiesysteem waarmee je graag Normity zou willen koppelen? Bijvoorbeeld voor de (geautomatiseerde) uitwisseling van gegevens? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee.


 1. Wees niet bescheiden met de beveiliging. Normity biedt verschillende mogelijkheden om in te loggen. Je kunt natuurlijk gewoon inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord, maar tweefactor authenticatie is ook mogelijk!


 1. Heb je vragen of opmerkingen, neem gerust contact op met ons of met één van onze partners. Wij horen altijd graag wat je. Bijvoorbeeld iets dat nog onduidelijk is, iets dat je fijn vindt, of iets wat je juist mist.


 1. Wist je dat je je eigen inloghistorie in Normity kunt opvragen. Best handig, bijvoorbeeld om te kijken wanneer je in Normity hebt gewerkt, maar misschien ook om te kijken of iemand jouw inlog ongeautoriseerd heeft gebruikt.


 1. De medewerkers van Normity hebben standaard geen toegang tot de klantomgevingen. Privacy by default in werking! En zo hoort het ook. Wil je ons toch tijdelijk toegang geven, dan kun je dit zelf instellen (mits je daarvoor de rechten hebt):

  • Klik op je naam rechtsboven
  • Kies 'Support toegang'
  • Geef aan tot wanneer support toegang krijgt
  • Bevestig je keus

 1. Wist je dat Normity meerdere talen ondersteunt? Op dit moment ondersteunen wij Nederlands en Engels, maar nieuwe talen kunnen eenvoudig worden toegevoegd. Ideaal wanneer je in een organisatie werkt waarin meerdere talen actief zijn.


 1. Normity bevat de nodige terminologie. Geen wonder als je actief bent in de wereld van kwaliteit, normering, certificering en privacy. Wij hebben een aantal termen in Normity instelbaar gemaakt voor de klant. Woorden als bewijslast, incident en kans. Als je wilt kun je deze termen zelf instellen (mits je daarvoor de rechten hebt):

  • Klik op je naam rechtsboven
  • Kies 'Instellingen'
  • Open het tabblad 'Termen'
  • Maak de gewenste wijzigingen

 1. Je kunt op een paar plaatsen in Normity zelf een tekst plaatsen. Ideaal als je alle medewerkers toegang verleent tot Normity, bijvoorbeeld om incidenten te melden. Omdat deze medewerkers niet vaak in Normity werken, kun je hen ondersteunen met eigen teksten. Bijvoorbeeld met een korte uitleg van de verdere procedure binnen jouw organisatie. Als je wilt kun je deze teksten zelf instellen (mits je daarvoor de rechten hebt):

  • Klik op je naam rechtsboven
  • Kies 'Instellingen'
  • Open het tabblad 'Teksten'
  • Maak de gewenste wijzigingen

 1. Normity heeft badges. Leuk! Je verdient badges als je bepaalde taken in Normity uitvoert. Het is natuurlijk aan jou of dit wilt of niet. In je persoonlijke instellingen kun je dit aan- en uitzetten.


 1. Wanneer je meerdere medewerkers dezelfde set met rechten wilt toekennen, kan dat een hoop klikwerk opleveren. Normity biedt daarvoor rechtenprofielen, waardoor je een set met rechten kunt opslaan (en toepassen) als rechtenprofiel.


 1. Wil je graag normelementen toevoegen aan de bestaande normen, dan kan dit in Normity. Dit doe je als volgt:

  • Kies in het menu voor 'Norm'
  • Kies in het submenu voor 'Artikelen'
  • Klik op de knop 'Nieuw'
  • Je kunt nu een normelement toevoegen

 1. Lees jouw normen eens door. Normelement voor normelement. Het doorlezen van normen werkt over het algemeen zeer verhelderend. Je ziet het grotere plaatje en het helpt je om meer grip te krijgen op de materie.


 1. Wist je dat je eventueel de titels van normelementen zelf kunt aanpassen? Soms is dit handig, zeker als je meerdere normen hanteert met een soortgelijke norm opbouw. Dan kan het wel eens verwarrend zijn. Dit doe je als volgt:

  • Kies in het menu voor 'Norm'
  • Kies in het submenu voor 'Normtitels'
  • Maak hier de gewenste aanpassingen

 1. Standaard hebben gebruikers toegang tot alle acties en taken, omdat die informatie voor iedereen relevant is. Je kunt de rechten van gebruikers beperken tot bepaalde mappen. Dit geldt standaard alleen voor documenten. Je kunt met een centrale instelling die beperking ook laten gelden voor acties en taken.


 1. Bij het aanmaken van gebruikers kan het voorkomen dat je vergeet om de gebruiker rechten te geven. Het effect: de gebruiker kan niet inloggen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Mede zie je in het overzicht met gebruikers direct via een alert welke gebruikers nog geen rechten hebben. Er is ook een rapport beschikbaar die deze gebruikers toont.


 1. Je kunt ook afbeeldingen toevoegen aan de zogenaamde 'rich text' velden. Je weet wel: die velden met zo'n balkje erboven met knoppen voor bijvoorbeeld het vet maken van teksten. Hiervoor gebruik je het knopje Afbeelding in het menu!


 1. Wil je een bestaand datumveld leegmaken? Dat kan eenvoudig, maar je moet wel even weten hoe. Selecteer de complete datum uit het tekstveld en klik op delete. Het tekstveld is nu leeg. Klik nu op Escape om het veld te verlaten.


 1. Heb je zo'n mooie fancy dropdown in beeld waarbinnen je meerdere items wilt selecteren? En geen zin om steeds opnieuw te klikken? Dat kan eenvoudig door de CTRL toets ingedrukt te houden bij het selecteren van de gewenste items!


 1. Op zoek naar informatie over de verschillende releases van Normity? Wanneer je bent ingelogd vind je deze informatie rechts onderin, in de footer. Op onze website vind je ze hier: releases.


Inhoud

We raden nieuwe gebruikers aan om het stappenplan stap voor stap door te nemen. Maar natuurlijk kun je ook meteen naar een pagina springen!

 1. Introductie
 2. Modules
 3. Instellingen
 4. Toepasselijkheid
 5. Basisinformatie
 6. Importeren
 7. Gebruikers
 8. Organisatie
 9. Documenten
 10. Taken
 11. Acties
 12. Verbeterregister
 13. Incidenten
 14. Risicoanalyses
 15. Bewijslast
 16. Privacy
 17. Vragenlijsten
 18. Intranet
 19. CO2-prestatieladder
 20. Templateshop
 21. Tenslotte

Hulp nodig?

Kom je er toch niet helemaal uit? Geen probleem. Ons team staat voor je klaar om je te helpen.

Telefoon
085 - 00 46 605

E-mail
hallo@normity.nl