Kwaliteitsmanagement

ISO 9001

ISO 9001 is één van de meeste bekende ISO normen. Een kwaliteitsmanagementsysteem op basis van ISO 9001 helpt jouw organisatie om meer grip te krijgen op kwaliteit. Die kwaliteit vind je overal terug: van de betrokkenheid van de directie, het beheersen van risico's en het betrekken van stakeholders tot het verbeteren van het bewustzijn van jouw medewerkers.

Aan de slag met ISO 9001? Normity helpt je graag verder. Met onze gebruikersvriendelijke en complete software, ondersteund door onze adviseurs.

demo aanvragen stel een vraag over ISO 9001

Normity - Icoon
Normity - Icoon - Twitter Normity - Icoon - Facebook Normity - Icoon - LinkedIn Normity - Icoon - Whatsapp Normity - Icoon - Pinterest Normity - Icoon - Email Normity - Icoon - Email Normity - Icoon - Google Normity - Icoon - Plus

Normity en ISO 9001

Normity helpt je eenvoudig op weg met de ISO 9001. Vanzelfsprekend ondersteunt onze software alles wat je nodig hebt: van normenkaders, dreigingsmodellen, risicoanalyse en documentatie tot het vastleggen van jouw organisatie, het beheren van assets en het plannen van activiteiten. En nog veel meer. Niet voor niets staan wij voor grip op kwaliteit. Daarnaast staan onze adviseurs jou graag bij met hun expertise. Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een nulmeting of interne audit. Wij horen graag van je!

Kwaliteitsmanagement

ISO 9001 helpt organisaties bij het opzetten van een managementsysteem voor kwaliteit (KMS). ISO 9000 is een familie van standaarden, maar ISO 9001 is de enige standaard waartegen je je kunt certificeren. Het KMS en het ISO 9001-certificaat levert jouw organisatie verschillende voordelen op:

 • je bewijst objectief dat je organisatie kwaliteit serieus neemt en voldoet aan de wet- en regelgeving
 • je hebt meer inzicht in de risico's, de bedrijfsprocessen, de omgeving en de stakeholders. Je kiest er zelf voor welke processen er beschreven worden
 • focus op kwaliteit en continue verbetering leidt tot meetbaar betere prestaties
 • de klanttevredenheid wordt verhoogd en dit kun je ook aantonen
 • de organisatie kan voldoen aan de eisen van opdrachtgevers en prospects die om een certificatie vragen, wat commercieel aantrekkelijk is en ook professionaliteit uitstraalt naar de rest van de markt.

Eigenlijk is ISO 9001 een norm die geschikt is voor elke organisatie die kwaliteit wil leveren, of het nu goederen en/of diensten zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de NEN 7510, die specifiek voor de zorgsector is. Je ziet daarom deze certificering terugkomen in vrijwel iedere denkbare sector, zoals metaal, chemie, landbouw, voeding, zorg, pharma en educatie. Kortom: vrijwel iedere organisatie heeft baat bij ISO 9001. Dit heeft voor een belangrijk deel te maken met de managementprincipes die onder de ISO 9001 liggen:

 • focus op klanten
 • directie betrokkenheid
 • medewerker betrokkenheid
 • procesgerichte aanpak
 • continue verbetering
 • objectieve besluitvorming
 • leveranciermanagement

Voldoet jouw organisatie aan de eisen van de ISO 9001, dan kun je je laten certificeren voor de ISO 9001. Zo'n ISO 9001 certificaat wordt afgegeven door een onafhankelijke organisatie als DEKRA, DNV of LRQA. Met een certificaat laat je zien dat de kwaliteit binnen de organisatie is geborgd. Sommige organisaties kiezen ervoor om wel te voldoen aan de norm, maar zich niet te laten certificeren. Je bent dan ISO 9001 compliant zonder een ISO 9001 certificaat (en dus zonder de kosten die daarmee gepaard gaan). Voor sommige organisaties is dit een zinvolle eerste stap richting een uiteindelijke ISO 9001 certificering.

Onze toegevoegde waarde

 • Oplossingsgericht
  Wij gaan altijd voor resultaat. Samen met jou.
 • Compleet
  Onze mix van producten en diensten helpt jou verder.
 • Toegankelijk
  Geen moeilijke woorden maar begrijpelijke taal.
 • Vakkundig
  Met onze kennis en ervaring ondersteunen wij klanten.
 • Innovatief
  Continue verbetering zit in ons DNA: met visie!

Gerelateerd

Normity - Icoon - Twitter Normity - Icoon - Facebook Normity - Icoon - LinkedIn Normity - Icoon - Whatsapp Normity - Icoon - Pinterest Normity - Icoon - Email Normity - Icoon - Email Normity - Icoon - Google Normity - Icoon - Plus
Wist je dat Normity bestaat uit een team gedreven professionals met uitgebreide ervaring op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiligine en privacy? Praktisch, begrijpelijk en toegankelijk. En dat zij graag hun expertise ook voor jou inzetten? En dat Normity daarnaast een netwerk van partners heeft, ieder met specifieke expertise. Meer weten? Meer weten? Wij horen graag van je!

Uit ons blog

Meer weten?

Misschien ben je nieuwsgierig geworden wat Normity voor jou en jouw organisatie kan betekenen? Wellicht hoe Normity jouw organisatie kan ondersteunen bij de implementatie? Of misschien zoek je een adviseur? Wij vinden het leuk om hierover met jou vrijblijvend van gedachten te wisselen. Via het formulier hieronder kun je contact met ons opnemen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Dit formulier vraagt om jouw contactgegevens zodat wij met je kunnen communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.