Verwerkingsregister

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft veel veranderingen teweeggebracht in de manier waarop bedrijven persoonsgegevens verwerken en opslaan. Een van de belangrijkste verplichtingen onder de AVG is het bijhouden van een verwerkingsregister.

Aan de slag met een verwerkingsregister? Normity helpt je graag verder. Met onze gebruikersvriendelijke en complete software, ondersteund door onze adviseurs.

demo aanvragen stel een vraag over privacy

Normity - Icoon
Normity - Icoon - Twitter Normity - Icoon - Facebook Normity - Icoon - LinkedIn Normity - Icoon - Whatsapp Normity - Icoon - Pinterest Normity - Icoon - Email Normity - Icoon - Email Normity - Icoon - Google Normity - Icoon - Plus

Normity

Eerlijk is eerlijk: wij zijn behoorlijk trots op onze eigen software. Dat komt niet in de laatste plaats doordat we deze al bij veel organisaties hebben mogen implementeren. Tevreden organisaties. Omdat deze organisaties met Normity in staat zijn grip te krijgen op hun kwaliteit. Omdat audittrajecten eenvoudiger verlopen. Omdat processen beter inzichtelijk is. Omdat medewerkers meer betrokken zijn. Kortom: meer kwaliteit. En dat is goed voor jou, maar ook voor jouw klanten.

Verwerkingsregister

Een verwerkingsregister is een document waarin alle verwerkingsactiviteiten van persoonsgegevens binnen een organisatie worden bijgehouden. Het is een essentieel hulpmiddel voor bedrijven om de naleving van de AVG te waarborgen. Het register moet informatie bevatten over de aard van de verwerkte gegevens, de doeleinden van de verwerking, de categorieën van betrokkenen, de categorieën van ontvangers aan wie de gegevens worden verstrekt en de bewaartermijnen van de gegevens.

Het verwerkingsregister moet in begrijpelijke en toegankelijke taal worden geschreven. Het moet bijvoorbeeld informatie bevatten over de bron van de gegevens, de juridische grondslag voor de verwerking van de gegevens, de bewaartermijn van de gegevens en de technische en organisatorische maatregelen die zijn genomen om de gegevens te beveiligen.

Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een verwerkingsregister bij te houden. Dit geldt voor zowel publieke als private organisaties en voor zowel grote als kleine organisaties. Het bijhouden van een verwerkingsregister is niet afhankelijk van de omvang van de organisatie of het aantal gegevens dat wordt verwerkt.

In sommige gevallen kan een organisatie verplicht zijn om een specifiek verwerkingsregister bij te houden. Zo moet een verwerkingsverantwoordelijke bijvoorbeeld een register bijhouden van alle verwerkingen van persoonsgegevens die onder zijn verantwoordelijkheid worden uitgevoerd. Een verwerker moet ook een register bijhouden van alle verwerkingen van persoonsgegevens die namens de verwerkingsverantwoordelijke worden uitgevoerd.

AVG persoonsgegevens privacy registratie documentatie verwerking bewaartermijn beveiliging organisatie verwerkingsverantwoordelijke verwerker verwerkersovereenkomst toestemming juridische grondslag datalekken rechten van betrokkenen betrokkenen doeleinden verstrekkingen derden

Gerelateerd

Normity - Icoon - Twitter Normity - Icoon - Facebook Normity - Icoon - LinkedIn Normity - Icoon - Whatsapp Normity - Icoon - Pinterest Normity - Icoon - Email Normity - Icoon - Email Normity - Icoon - Google Normity - Icoon - Plus
Heb je al een bestaand programma om jouw kwaliteit in vast te leggen? Dan vertellen we jou graag meer over onze overstapservice. Daarmee stap jij moeiteloos over naar Normity. En wij helpen je om de overstap zo eenvoudig mogelijk te maken! Meer weten? Wij horen graag van je!

Uit ons blog

Meer weten?

Misschien ben je nieuwsgierig geworden wat Normity voor jou en jouw organisatie kan betekenen? Wellicht hoe Normity jouw organisatie kan ondersteunen bij de implementatie? Of misschien zoek je een adviseur? Wij vinden het leuk om hierover met jou vrijblijvend van gedachten te wisselen. Via het formulier hieronder kun je contact met ons opnemen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Dit formulier vraagt om jouw contactgegevens zodat wij met je kunnen communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.