Njordic

Njordic

Met opdrachtgevers als Boskalis, Van Oord, Fugro en grote energiemaatschappijen, is Njordic een belangrijke speler in advisering, risicoanalyse en opsporing van explosieven in de offshore sector. Samen met Freyr Trade & Services, specialist in detectie oplossingen, is Njordic actief in 10 landen. Met een vestiging in de Verenigde Staten is hun internationale aanwezigheid goed zichtbaar.

Njordic is een van de eerste klanten van Normity. Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de optimalisatie van het product. Wat wij graag wilden weten, is welke rol Normity ondertussen heeft gekregen in het beheren en beheersen van de kwaliteit. En hoe ervaren zij onze dienstverlening? Wij vroegen het Erwin van den Berg, consultant bij Njordic. Waarin hij met trots vertelt over het bedrijf, de doelen die ze nastreven en de net geopende vestiging in de Verenigde Staten.

Erwin is vanaf het eerste uur betrokken bij Njordic. Hij houdt zich voornamelijk bezig met advies, rapportage, behandeling van tenderdocumenten, health en safety (HSE) en onderhoudt de klantrelaties. Die klantrelaties zijn voor Njordic van vitaal belang. Dit is voor Njordic een belangrijke pijler in de missie van het bedrijf.

Het belang van klantrelaties

Njordic stuurt op langdurige en op vertrouwen gebaseerde klantrelaties. Als je werkt met explosieve situaties, moet je blindelings op elkaar kunnen vertrouwen. Bij Njordic wordt er ook op die manier zaken gedaan. Naast vertrouwen speelt veiligheid ook een zeer grote rol. Een opdracht doe je nooit half, maar wordt tot in de puntjes uitgevoerd.

Erwin: "Wij zorgen voor rust, overzicht en dat problemen op een goede, veilige en pragmatische manier worden opgelost. We nemen de klant bij de hand en leiden hen door het gehele proces. We zijn tevreden als we erin slagen om een project binnen de gestelde tijd, binnen budget en veilig hebben afgerond. We willen een tevreden klant die bij ons terugkomt."

Aan de slag met Normity

Bij off shore trajecten zijn vaak grote organisaties betrokken. Deze organisaties zijn veeleisend. Daarbij kom je vaak ook in aanraking met overheden en semi-overheden. Er wordt meestal gewerkt met aanbestedingen, waarin geëist wordt dat de leverende partij aan allerlei normeringen voldoet. Niet als optie, maar als eis.

Erwin: "De noodzaak om nog meer met kwaliteit en veiligheid te doen lag in de vereisten bij aanbestedingen waarbij het hebben van een kwaliteitsnorm vaak een harde eis is. Het is de ambitie om bij grote partijen aan de slag te gaan en te blijven. Er zit best wat administratief werk aan het bijhouden van normen en zaken aantoonbaar maken. Daarom kwam Normity voor ons als geroepen. Via mijn netwerk kwam ik met Normity in contact en hebben snel besloten de stap te zetten om met een systeem aan de slag te gaan dat voor ons werkt. Met het product van Normity is kwaliteit veel meer van ons allemaal geworden. Iedereen moet er prioriteit aan geven."

Ervaringen en voordelen

Erwin: "Als Launching Costumer kregen we de mogelijkheid om mee te denken en feedback te geven op het gebruik van het product. Zo werden al snel nieuwe normeringen toegevoegd en functionaliteiten geoptimaliseerd. Normity neemt veel losse administratie uit handen. Van ISO-normering tot leveranciersmanagement kun je binnen het systeem vastleggen. We kunnen direct vragen van een auditor beantwoorden. Alles is altijd up to date. Het systeem helpt ons om acties te plannen, te monitoren, rapportages te genereren en aan versiebeheer te doen. Normity maakt voor ons het vastleggen van kwaliteitsnormen beheersbaar".

Niets is zo fijn als gezamenlijk succesvol te zijn en te blijven: leverancier en klant. En daarbij hoort een langdurige, plezierige relatie.

Erwin: "Onze ambitie is om een succes te maken van onze nieuwe vestiging in Amerika. Maar uiteraard ook om de klanten die we al bedienen tevreden te houden en hen bij te staan bij nieuwe uitdagingen. En we willen plezier houden in wat we doen. Normity heeft iets goeds in handen wat ook voor de toekomst nog meer multifunctioneel kan worden. Het is echt een samenwerking waarbij wij als klant ons vrij voelen om optimalisatie voorstellen te doen. Marcel en Marcel pakken zaken snel op, het systeem is overzichtelijk. De prettige support past ook bij onze eigen werkwijze."

Links