REOB

REOB staat voor Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. REOB gecertificeerde onderhoudsbedrijven voeren onderhoud uit aan blusmiddelen. Het bedrijf heeft de REOB certificering, en de monteurs hebben de REOB opleiding gevolgd. Erkende REOB bedrijven hebben met de certificering bewijs dat zij het onderhoud aan blusmiddelen volgens de normen uitvoeren.

REOB staat voor kwaliteit, vakmanschap, kennis en ervaring. Certificering is dan ook een uitstekende manier om dit aan de markt duidelijk te maken. REOB stelt een aantal eisen aan het onderhoudsbedrijf. Denk hierbij aan eisen op het gebied van gediplomeerd personeel, kwaliteitsbeleid, de afhandeling van klachten en de wijze waarop onderhoud aan een blustoestel moet worden uitgevoerd.

REOB kent verschillende toepassingsgebieden. Het verschilt per onderhoudsbedrijf welke toepassingsgebieden onder de certificering vallen. Minimaal valt daar toepassingsgebied A onder: onderhoud en uitgebreid onderhoud van draagbare blustoestellen en brandslanghaspels met vormvaste slang. Een onderhoudsbedrijf kan zich daarnaast ook laten certificering voor de volgende toepassingsgebieden:

  • B. aanvullende specialisaties voor revisie van draagbare en verrijdbare blustoestellen
  • C1. onderhoud van droge blusleidingen in bouwwerken tot een hoogte van 70 meter (zonder drukvastheidsbeproeving)
  • C2. onderhoud van droge blusleidingen in bouwwerken tot een hoogte van 70 meter met drukvastheidsbeproeving

Meer weten?

Misschien ben je nieuwsgierig geworden wat Normity voor jou en jouw organisatie kan betekenen? Wellicht hoe Normity jouw organisatie kan ondersteunen bij de implementatie? Of misschien zoek je een adviseur? Wij vinden het leuk om hierover met jou vrijblijvend van gedachten te wisselen. Via het formulier hieronder kun je contact met ons opnemen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Dit formulier vraagt om jouw contactgegevens zodat wij met je kunnen communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.